top of page
DVS Ederveen De vochtspecialist
Waves

VERLOST WORDEN VAN DOORSLAAND VOCHT? DVS HELPT IN HEEL NEDERLAND

Problemen met doorslaand vocht? Regen kan de oorzaak zijn

Komt het voegwerk van uw gevel los, vooral aan de kant waar er het meest regen tegen valt? Merkt u na een hevige regenbui binnenshuis druppels water op? Dan heeft uw woning problemen met doorslaand vocht. Doorslaand vocht is een ander probleem dan optrekkend vocht. Doorslaand vocht is het gevolg van regenval en treedt meestal op aan de kant waar veel regen tegen valt. Het probleem kan te wijten zijn aan een slechte staat van uw gevel of de ouderdom van de gevelsteen. Doorslaand vocht moet u adequaat aanpakken. De constructie van uw woning, uw huisraad en uw eigen gezondheid hebben eronder te lijden. Op plaatsen waar veel doorslaand vocht optreedt, kunt u te maken krijgen met de vorming van schimmel en onaangename geuren.

Hoe herkent u doorslaand vocht en een vochtige gevel?

Om de oorzaak van doorslaand vocht op te sporen, moet u uw gevel inspecteren. Bekijk bijvoorbeeld of voegwerk loskomt en of er scheuren of barsten in de stenen zijn. Merkt u de vorming van zouten of algen op de muren? Ook aan binnenmuren merkt u snel genoeg dat u te maken heeft met doorslaand vocht. Laat de pleister los, of is er schimmel of ziet u gewoon druppels vallen? En merkt u ook een hoge luchtvochtigheid ? Dit zijn signalen die wijzen op doorslaand vocht.

DVS Ederveen De vochtspecialist doorslaand vocht

Hoe bestrijdt DVS Ederveen De Vochtspecialist doorslaand vocht?

Om doorslaand vocht tegen te gaan, impregneren we de muren met een waterafstotend en vuilafstotend product. Uiteraard inspecteren we uw gevel grondig en herstellen we de voegen en bakstenen waar nodig. Het product dat we gebruiken om te impregneren, houdt vocht en water tegen, maar laat tegelijk toe dat vocht dat in de stenen aanwezig is kan verdampen. En het impregneren van een gevel heeft nog meer voordelen. Zo beschermt het de gevelsteen tegen vuil en staat uw gevel er het hele jaar door spic en span bij. We gebruiken voor het impregneren van gevels enkel goedgekeurde en milieuvriendelijke producten. 

Vraag hier een analyse aan voor uw vochtprobleem.
DVS Ederveen De vochtspecialist contacteer ons
DVS Ederveen logo

EEN BEROEP DOEN OP ONZE DIENSTEN?

Wil u uw woning beschermen tegen doorslaand vocht? Contacteer dan vandaag DVS Ederveen De Vochtspecialist voor meer informatie.
bottom of page